Galerij

Hoera, mijn eerste homemade printcollectie is een feit!

Eind vorig jaar liet ik jullie weten dat ik me wou verdiepen in digitaal patroonontwerp via een opleiding van Manelprints. Eind januari liep de opleiding af en na nog wat aanpassingen, herhaaldelijk inzoomen tot 1600% and beyond – medecursisten en de perfectionisten onder ons die graag eens een illustratorke doen weten waarover ik het heb -, testvlakjes, toch maar wéér opnieuw beginnen, nog een beeeetje finetunen en wel duizend checks.. en doublechecks durf ik het aan – denk ik toch – allé ik ga ervoor *spannend!*

Tromgeroffel…  of is het mijn luid bonzend hart? Nu ja hier is hij dan: mijn allereerste echte printcollectie ‘Big Fish Little Fish’!

Mijn focus lag bij aanvang op grafische en geometrische prints voor moeder en dochter,  maar ik zou mezelf niet zijn moest ik bij mijn oorspronkelijke plan gebleven zijn.. Dus ik schudde nog een visje en wat luchtbellen uit mijn spreekwoordelijke mouw.
Ik koos voor enkele van mijn favoriete kleuren als basis: petrol en mint werden de hoofdkleuren en ik voegde nog een hard roze toe als vrolijke touch.

En nu ben ik vooral benieuwd wat jullie ervan vinden! Geef een gil, schrijf een reactie onderaan of stuur een postduif met jouw mening 🙂

ps: Het is nog even wachten op de staaltjes, maar ik hou jullie op de hoogte!

 

Advertenties
Galerij

10 keer ba*ba babywear voor de lieflijkste jurkjes

Ba*ba u blijft me jaar na jaar bekoren, dus toen ik op zoek ging naar een lief stofje voor mijn jurkjesverslaafde dochter van bijna negen wist ik wel waar te zoeken. Speciaal voor wie nog niet bekend is met de ba*ba collectie stelde ik deze top 10 samen van de lieflijkste ba*ba prints meer dan geschikt voor schattige jurkjes voor dochterlief. Of voor jezelf natuurlijk. Of voor beiden – twinning is helemaal hot, dus het ideale excuus!

 

Galerij

Isa en de prints is terug! Met dank aan Fiona Hewitt en 5 van haar mooiste prints. 

Lieve mede stoffen- en printliefhebbers, met enig schaamrood op de wangen richt ik me eindelijk nog eens tot jullie.  Vandaag herlas ik mijn laatste blogbericht en bleef ik even staren naar de datum.. Uh-oh, is er even twee jaar verstreken?

Wanneer is dát gebeurd? Een roman schrijven is niet aan mij besteed daarom som ik even in enkele woorden op wat zoal mijn aandacht in tussentijd opeiste: jobonzekerheid, ontslag/ingetrokken, nieuwe jobinhoud, weg kwijt, burn-out in de dop, herpakken, zwanger, dochter schoolmoe, 1e lj dubbelen, Freinet, zoontje geboren, nieuwe gezinsdynamiek, onderzoeken, ADD, selectief mutisme, logo, dyslexie, vooruitgang hoera!, zoektocht ideale job (in progress)

Ontwerpster Fiona Hewitt zorgde vandaag voor mijn terugkeer naar blogland. Enkele van haar stoffen horen gewoon op mijn waanzinnige-meest-fantastische-stoffen-aller-tijden-lijst, dus die MOET ik hier gewoon plaatsen. Ik zie het als mijn plicht om die met jullie mede stofverslaafden te delen.

Check Hewitts ontwerpen en zeg nu zelf: wat een details, wat een kleurcombinaties! Stuk voor stuk stralen ze nostalgie uit zonder ouderwets te zijn. De illustraties van de bloemen en dieren  – van roosje tot kolibrie – zijn lieflijk, zelfs dromerig en tot in de puntjes afgewerkt. De robots zijn dan weer stoer en heerlijk retro qua vorm én kleur. Welke print vind jij het mooiste?

Bovenstaande stofjes vond ik hier en hier.

Galerij

Vrolijke stofjes van Swafing

Hoewel ik over het algemeen niet zo’n uiltjesfan ben konden deze leukerds uit de nieuwe collectie ‘Owl’s garden’ van Jolijou Design voor Swafing me wél bekoren. De collectie is uiteraard nog veel uitgebreider dan deze drie stofjes en bestaat hoofdzakelijk uit roze, petrol en cyaan en terugkerende prints van uiltjes, bloemen en sterren. Owl’s garden is een vrolijke  en kleurrijke collectie die heel wat meisjesharten kan bekoren.


En zoals het meestal gaat klik je van de ene collectie naar de andere en hup, daar ontdek je nog meer leuks. Zo kwam ik in ieder geval bij de collectie met de wel erg toepasselijke naam ‘Surprise surprise’ terecht. De collectie kwam vorig jaar uit, maar was me -tot vandaag- nog niet opgevallen! Ik moet dringend meer tijd vrijmaken om op de hoogte te blijven van al dat leuks. Bij de aanblik van mijn stoffenkast moet ik toegeven dat ik beter eerst wat stofjes verwerk vooraleer ik me weer laat gaan.. Ok, vanaf nu verwerk ik 3 stofjes vooraleer ik er eentje aanschaf. Mijn kast krijgt ademruimte en ik terug overzicht. Strak plan. Moet lukken.


Mijn absolute favorieten om mee af te sluiten zijn deze lieflijke hertjes en aarbeitjes. Voor mijn part mag de lente komen! En na al die girly stofjes sluiten we af met toch nog eentje voor de jongens. Of voor stoere meiden. Jongensmama’s, volgende keer ga ik op zoek naar jongensstofjes, beloofd!
Dat vosjes hip zijn weet ondertussen het kleinste kind. Bij Swafing hebben ze dan ook heel wat stofjes in vossenthema. Mister fuhse oftwel mister fox is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en een absolute must-have voor de liefhebbers.


Ok, efkes nog 27 stofjes verwerken en dan mag ik ze allemaal in m’n winkelmandje gooien – jiehaa!

 

Galerij

Stofjes om het jaar stijlvol én feestelijk af te sluiten!

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat de feestdagen met rasse schreden dichterbij komen? Kerstversiering siert de straten en huizen, maar ook in heel wat stoffencollecties komt een feestsfeer behoorlijk naar boven! Denk aan prints in klassevol zwart en wit, maar ook kleuren als zalm, mint en petrol komen met regelmaat terug, voor de gelegenheid afgewerkt met gouden accenten.

Hieronder zie je een kleine selectie van mijn absolute favorieten uit de collecties van Michael Miller en Camelot Fabrics.

Kun jij nog kiezen?

Galerij

Ken jij de stofjes van Käpynen al?

Eerlijk.. ik ook niet! Ik ontdekte dit merkje nog maar net door de in het oog springende monstertjes op deze webshop. Zoals het wel vaker gaat met stofjes hadden ze voor ik het goed en wel besefte een plaatsje in mijn hart veroverd. Benieuwd naar wat het finse merkje Käpynen nog meer te bieden heeft googelde ik er meteen op los. In de webshop van Käpynen zelf vond ik nog een paar schitterende ontwerpen die ik jullie zeker niet wil onthouden!

Aangezien mijn Fins euh.. onbestaand is – én ik te lui ben om steeds de vertaling op te zoeken én ik de kleine Belgische webshophouders graag steun – hoop ik dan ook van ganser harte binnenkort nóg meer guitige monstertjes en consoorten in ons landje te kunnen bestellen.

Babarum heeft in ieder geval al een leuke selectie binnen!

 

Galerij

Art Gallery collecties top 10

1. Ik hou ervan om af en toe eens in de collecties van Art Gallery te snuisteren. Regelmatig brengen ze verrassende prints uit en deze selectie wou ik absoluut met jullie delen. De Indelible collectie van Katarina Roccela is mijn absolute topfavoriet! De sterke grafische stijl en kleurencombinaties zijn een lust voor het oog – ik raak er in ieder geval niet op uitgekeken!

2. Op een meer dan welverdiende tweede plaats vind je mijn vier favorieten uit de Winged collectie van de hand van Bonnie Christine. Haar prints ademen de schoonheid van de natuur uit in een vrij strakke en modern ogende tekenstijl. De combinatie met zowel zachte als harde kleuren zorgt voor een frisse en jonge look.

3. Nog zo eentje met prachtig kleurgebruik en tot in het detail afgewerkte ontwerpen is deze tot de verbeelding sprekende Utopia collectie van Frances Newcombe. In haar ontwerpen is een duidelijke grafische invloed te voelen die aansluit op een verhaal dat ze haar stoffen laat vertellen.

4. De Petal and Plume collectie door Bari J. Typerend voor Bari J. is het frisse kleurgebruik en een meer eclectische stijl die wordt afgewisseld met strakke prints in een vintage stijl. Persoonlijk hou ik van een net iets strakkere tekenstijl, maar niettemin kan ik deze collectie erg appreciëren door de aparte sfeer die ze weet te creëren.

5. De Morning Walk collectie van Leah Duncan is een collectie met prints voor groot en klein. Naast de stoffen met fijne lijntekeningen springt de cactusprint er helemaal uit ..en toch zijn ze perfect combineerbaar! Hoewel ik geen grote fan van pastelkleuren ben kan ik dit roze in combinatie met oker wel smaken.

6. Nog een collectie van Bonnie Christine is deze Hello Bear collectie. Lief, speels en breekbaar omschrijven deze collectie het best. De prints zijn meer op kinderen gericht, alhoewel ik mezelf de boompjes en herten ook wel zie dragen tijdens de feestdagen.

7. Strak en grafisch omschrijft de Minimalista collectie van AGF Studio perfect. Deze sterke prints kun je gewoonweg voor alles gebruiken: van rompertje tot hemd, jurk of hippe tas. Bovendien combineren ze onderling perfect!

8.  De Legacy collectie is een topper van Angela Walters. Qua stijl en kleur is dit een erg mooi bij elkaar aansluitende collectie van strakke retroprints.

9. In de Drift collectie van Angela Walters is een duidelijk maritiem thema te onderscheiden zonder oubollig te zijn. Let vooral op de mooi afgewerkte prints die opvallen door hun complexiteit.

10. Als laatste koos ik voor de Chérie collectie van Frances Newcombe. Een uiterst lieflijke en romantische collectie vol bloemen, flarden teksten en fijne tekeningen.